Näyttelytreenit   
Tavoitteena iloinen ja näyttävä koira, sekä itsevarma handleri!

Helposti voisi ajatella, että eihän koiran tarvitse näyttelyissä kuin seisoa paikoillaan, ravata ja sietää käsittelyä. Näiden lisäksi koira on hyvä opettaa mahdollisimman hyvin erilaisiin häiriöihin. Käsittely on monelle haastavaa eri syistä. Osaa näistä jännittää, osa on innostunut, osa molempia. Jos käsittelyssä on haasteita, se voi alkaa vaikuttamaan koiran koko esiintymiseen. Koira voi esim. lakata liikkumasta. Käsittelyongelmaan saattaa havahtua vasta kun koira alkaa murisemaan tai näykkimään käsittelijää/tuomaria. Todennäköisesti tilanne on siinä kohtaa jo kärjistynyt tuohon pisteeseen. Koira kokee ettei aiempia merkkejä ole luettu, joten on otettava ns. järeämmät aseet käyttöön. Onneksi tälle on paljonkin tehtävissä, mutta se kannattaa tehdä koiran ehdoilla, ilman pakottamista. Joskus voi myös näyttää siltä, että vieraan kanssa koira ns. käyttäytyy hyvin ja oman ihmisen kanssa ei niinkään. Meidän näyttelykouluttajilla on paljon kokemusta käsittelyongelmista sekä muista haasteista mitä näyttelyissä voi esiintyä.

Näyttelytreeneissä treenataan koiran ehdoilla ja opetellaan tuomaan koiran hyviä puolia esiin. Hyvin treenattu koira on ilo viedä kehään! :) Tällä asialla on vaikutusta myös paljon omaan jännittämiseen. Näyttelytilanne on myös koiran omistajalle jännittävä ja mitä varmempi olo on koiran sekä omista esiintymistaidoista, niin sitä helpompi tilanne se on! 

Näyttelykoirankin kanssa kannattaa tehdä muutakin kuin treenata pelkkiä asentoja ja liikkeitä. Kannattaa rakentaa koiraan hyvää suhdetta sekä  yhteistyötä. Tästä on myös usein apua sinne arkeenkin.


Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.


Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.