Uintiin tutustuminen

Uintitutustumiset ja vartin vuorot ovat 15 minuutin aikoja. Sopii kaikenlaisille koirille, myös pennuille. Hyvä tilaisuus tulla tutustuttamaan koiraa kaikkeen mitä uimareissu pitää sisällään. Tai voit käydä jatkuvasti 15 minuutin uinneilla, jos 30 minuutin aika tuntuu liian pitkältä. Uintitutustumisiin voit tulla 10 min ennen omaa aikaasi paikalle. Sinut tullaan hakemaan ulkoa eli odota rauhassa pihalla. Käytä koira kunnolla tarpeilla ennen tutustumiseen tuloa. Näihin uintivuoroihin suositellaan pääsääntöisesti tulevan yksi koira kerrallaan, varsinkin jos koira/koirat eivät ole uineet uimalassa aiemmin. Normaaleihin 30 minuutin uinteihin voi tulla max 3 koiraa kerrallaan.
 


Yleistä tietoa uimalasta ja uimisesta:

Koirauimala on auki arkisin klo 12 - 20, viikonloppuisin klo 10 - 18. Uimalassa on 12 m x 4,5 m kokoinen allas eli isompikin koira mahtuu hyvin uimaan. Veden lämpötila on touko-elo n 20 asteinen ja syys-huhti n 22 asteinen. Vieraiden koirien kohtaamista uimalan sisätiloissa ei tule.

Uiminen on koirasta tietysti hirmuisen hauskaa ja silloin koiran ääni saattaa nousta aika kovaksi ja korkeaksi. Ääntähän maailman mahtuu ja haukkuminen ei sinänsä haittaa, mutta uintitilanteissakin voi ja kannattaa kuitenkin harjoitella koiran kanssa esim. viretilan hallintaa ja siihen voit kysyä neuvoa uimalan henkilökunnalta tai koirakeskuksen kouluttajilta.

- Käytä koira kunnolla tarpeilla ulkona, ei ruokaa n. 4 tuntiin ennen uintia. Voit ottaa koiralle nameja mukaan ja se onkin jopa suositeltavaa! Koiran ulkoiluttaminen on tärkeää, ettei koiralle käy vahinkoa ja se ei tee tarpeita altaaseen. Jos näin käy, siitä tulee omistajalle 250 e maksu, koska allas joudutaan sulkemaan ja puhdistamaan, pahimmissa tapauksissa jopa tyhjentämään. Jos koiralla on kova karvanlähtö, harjaathan koiran ennen uintiin tuloa.

- Sisälle tullaan 10 minuuttia ennen oman vuorosi alkua. Odota kuitenkin ulkona, että teidät tullaan hakemaan sieltä. Uimalaan tullaan suoraan ulkoa pesuhuoneeseen (pesuhuoneita on kaksi), jossa ennen altaaseen menoa koira pestään hyvin kauttaaltaan läpi shampoolla, erityisesti tassut ja mahan alunen. Pesuhuoneesta astutaan suoraan allasaluelle. Allasta kiertää puinen taso, altaan molemmissa päissä on rampit joista koira pääsee veteen ja pois vedestä.

- Allasalueelle saapuessasi uimaliivit on päätyseinällä. Uimaliivit on mitoitettu koiran painon mukaan. Käytössämme on Non-stopin uimaliivit.

- Lähtiessä samaan pesuhuoneeseen kuin mihin tullessa saavuit. Koiran huuhtelu/pesu, kuivaus ja pukeminen, johon teillä on aikaa 20 minuuttia. Lisäkuivausaikaa saatte kuivaushuoneessa, joka on pesuhuoneen viereinen huone.

- Erillisillä pesuhuoneilla pystymme takaamaan sen ettei koirien ei tarvitse kohdata vieraita koiria sisätiloissa. Tämä tietysti vaikuttaa siihen, että loputtomasti pesu- ja kuivausaikaa ei pystytä järjestämään. Tähän tarpeeseen on järjestetty extra kuivaushuone.

- Viileillä keleillä sekä talvella laita koiralle päälle uinnin jälkeen jonkilainen takki lämmikseeksi.

- Uinnin jälkeen käytä koira tarpeilla, vältä raskasta liikuntaa ja anna koiran levätä. Uinti kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten tarpeilla kannattaa käyttää riittävästi. Uinti voi olla koiralle rankka ja väsyttävä, niin fyysisesti kuin henkisesti eli anna koiralle mahdollisuus lepoon. Levon jälkeen voit käyttää pienellä rauhallisella kävelyllä.


Seuraavissa tilanteissa uinti pitää jättää väliin:
- Koiralla on juoksuaika.
- Koiralla on tarttuva tauti, sillä on vuotavia haavoja tai iho-ongelmia
- Koira on ollut leikkausoperaatiossa, eikä ole vielä saanut uintilupaa eläinlääkäriltä.
- Jos olet epävarma voiko tulla uimaan, ota yhteyttä.

Varattujen uintivuorojen peruminen juoksujen tai sairastapausten vuoksi tulee tehdä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tämän pystyt tekemään kun kirjaudut järjestelmään ja menet omiin tietoihin ja sieltä varauksiin. Samana päivänä olevaa varausta et pysty tekemään, vaan silloin pitää ottaa yhteyttä puhelimitse koirakeskukseen: 044 231 5653.

Kaikkien turvallisuuden sekä viihtyvyyden vuoksi huomioithan omalta osaltasi uimalan ohjeistuksen noudattamisesta!






Lue lisää...Lue vähemmän...
Kurssipäivä
16.08.22
 
Ajat
tiistaisin, 17:00-17:15
 
Runko
1 käytäntötuntia
 
Hinta
EUR 20.00 (sis. alv. 24.0%)
 
Osallistujat
maks. 1Täynnä
 
Maksu luontoisetupalveluilla sallittu
kyllä
 
Koulutuspäivät
16.08.
 
Kurssi on täynnä, mutta voit ilmoittautua jonoon.
Kurssiin ilmoittautuaksesi, ilmoita tietosi tai kirjaudu sisään, jos sinulla on jo tili
Kirjaudu sisään Google:in, Facebook:in, Twitter:in tai Linkedin:in kautta

    


Tai käytä doggso tunnuksiasi
Anna tietosi. Pakolliset tiedot merkittu * merkillä
Sinun pitää lisätä tietoja ainakin yhdestä koirasta.