Koirauimala
Koirauimala on auki arkisin klo 12 - 20, viikonloppuisin klo 10 - 18. Uimalassa  on 12 m x 4,5 m kokoinen allas eli isompikin koira mahtuu hyvin uimaan. Veden lämpötila on touko-elo n 20 asteinen ja syys-huhti n 22 asteinen. Vieraiden koirien kohtaamista uimalan sisätiloissa ei tule.

Uiminen on koirasta tietysti hirmuisen hauskaa ja silloin koiran ääni saattaa nousta aika kovaksi ja korkeaksi. Ääntähän maailman mahtuu ja haukkuminen ei sinänsä haittaa, mutta uintitilanteissakin voi ja kannattaa kuitenkin harjoitella koiran kanssa esim. viretilan hallintaa ja siihen voit kysyä neuvoa uimalan henkilökunnalta tai koirakeskuksen kouluttajilta.

Meillä on erilaisia uintikursseja myös tarjolla. Ne löytyvät: https://www.hyvanmielenkoirakeskus.fi/fi/koulutus/uintikurssit

Toimintaohjeet lyhyesti, tarkemmat ohjeet tulevat infokirjeessä, jonka saat varauksen yhteydessä. Luethan sen tarkasti läpi. Ohjeissa on käytännön ohjeet selitetty tarkasti ja jos jotain jää epäselväksi, niin kysy siinä tapauksessa.

- Käytä koira kunnolla tarpeilla ulkona, ei ruokaa n. 4 tuntiin ennen uintia. Voit ottaa koiralle nameja mukaan ja se onkin jopa suositeltavaa! Koiran ulkoiluttaminen on tärkeää, ettei koiralle käy vahinkoa ja se ei tee tarpeita altaaseen. Jos näin käy, siitä tulee omistajalle 250 e maksu, koska allas joudutaan sulkemaan ja puhdistamaan, pahimmissa tapauksissa jopa tyhjentämään. Jos koiralla on kova karvanlähtö, harjaathan koiran ennen uintiin tuloa.

- Voit tulla sisälle 10 minuuttia ennen oman vuorosi alkua. Uimalaan tullaan suoraan ulkoa pesuhuoneeseen (pesuhuoneita on kaksi), jossa ennen altaaseen menoa koira pestään hyvin kauttaaltaan läpi shampoolla, erityisesti tassut ja mahan alunen. Pesuhuoneesta astutaan suoraan allasaluelle. Allasta kiertää puinen taso, altaan molemmissa päissä on rampit joista koira pääsee veteen.

- Allasalueelle saapuessasi uimaliivit on päätyseinällä. Uimaliivit on mitoitettu koiran painon mukaan. Käytössämme on Non-stopin uimaliivit.

- Lähtiessä samaan pesuhuoneeseen kuin mihin tullessa saavuit. Koiran huuhtelu/pesu, kuivaus ja pukeminen, johon teillä on aikaa 20 minuuttia. Lisäkuivausaikaa saatte kuivaushuoneessa, joka on pesuhuoneen viereinen huone. Pesuhuoneiden välissä on ylimääräinen kuivaushuone, johon voit varata myös ajan jos koet, että pesuhuoneessa oleva aika ei riitä pesuun ja kuivaamiseen. Kuivaushuoneen hinta on 5 e/30 min. Jos varaat kuivaushuoneeseen ajan, niin tee varaus alkamaan kun uinti+pesuaika loppuu. Esim. uintiaikasi on klo 17.00 - 17.30, jonka jälkeen sinulla 20 minuuttia aikaa pesuhuoneessa pesuun ja kuivaamiseen eli ota kuivaushuonevaraus alkamaan klo 17.50.

- Erillisillä pesuhuoneilla pystymme takaamaan sen ettei koirien ei tarvitse kohdata vieraita koiria sisätiloissa. Tämä tietysti vaikuttaa siihen, että loputtomasti pesu- ja kuivausaikaa ei pystytä järjestämään. Tähän tarpeeseen on järjestetty extra kuivaushuone.

- Viileillä keleillä sekä talvella laita koiralle päälle uinnin jälkeen jonkilainen takki lämmikseeksi.

- Uinnin jälkeen käytä koira tarpeilla, vältä raskasta liikuntaa ja anna koiran levätä. Uinti kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten tarpeilla kannattaa käyttää riittävästi. Uinti voi olla koiralle rankka ja väsyttävä, niin fyysisesti kuin henkisesti eli anna koiralle mahdollisuus lepoon. Levon jälkeen voit käyttää pienellä rauhallisella kävelyllä.


Seuraavissa tilanteissa uinti pitää jättää väliin:
- Koiralla on juoksuaika.
- Koiralla on tarttuva tauti, sillä on vuotavia haavoja tai iho-ongelmia
- Koira on ollut leikkausoperaatiossa, eikä ole vielä saanut uintilupaa eläinlääkäriltä.
- Jos olet epävarma voiko tulla uimaan, ota yhteyttä.

Varattujen uintivuorojen peruminen juoksujen tai sairastapausten vuoksi tulee tehdä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostitse!

Kaikkien turvallisuuden sekä viihtyvyyden vuoksi huomioithan omalta osaltasi uimalan ohjeistuksen noudattamisesta!

HinnaT


30 min 35€
Uittaja 10€
Vakiovuoro
(kun varaat vähintään 10 vk)
29€

Sarjakortti 5 x 30 min 150€
Sarjakortti 10 x 30 min 290€
 
Yhteiskortti uimala + treenitila
(5 x 30 min + 5 x 30 min)
   200€

Uintivuorolle voi ottaa max 3 koiraa. Vakiovuoro ja sarjakortit ovat henkilökohtaisia eli vain oman perheen koirille.

Sarjakortit voimassa 6 kk ostohetkestä.


Sinun on myös mahdollista saada oma henkilökohtainen sekä itsenäinen omatoimivuoro uimalaan. Jos tämä kiinnostaa ja haluat sen, niin käy täyttämässä hakemuslomake https://forms.gle/4JfYCXo7dc22ptqF7 . Näitä vuoroja jaetaan rajattu määrä.

 
TEE VARAUS  OSTA SARJAKORTTI

Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.