Koirauimala

Ajanvaraus koirauimalaan tapahtuu sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Voit kysyä saman päivän vapaita uintiaikoja numerosta 044 231 5653. Jos emme heti vastaa puhelimeen, laita tekstiviesti, vastaamme heti kun vapaudumme.

Uimalassa  on 12 m x 4,5 m kokoinen allas eli isompikin koira mahtuu hyvin uimaan. Veden lämpötila on touko-elo n. 20 asteinen ja syys-huhti n. 22 asteinen. Vieraiden koirien kohtaamista uimalan sisätiloissa ei tule.

Valitse uittaja, jos koira ei ole uinut koskaan meidän altaassa ja erityisesti jos ei ole uinut koskaan missään uimalassa. Huomioithan, että jokaisessa uimalassa on erilaiset rampit ja aina uuden paikan ramppi voi tuntua koirasta jännittävältä. Rampit on tärkeää opettaa koiralle oikein, että uiminen ja altaaseen meno ja poistuminen olisivat mahdollisimman turvallista. Uittaja auttaa koiraa myös altaassa uimisessa ja etenkin jos koira tarvitsee kuntouttavaa uintia.

Jokaiselle koiralle laitetaan ensimmäisellä kerralla uintiliivit, riippumatta siitä mikä koiran uintikokemus on. Liiveillä pystytään ohjaamaan koiraa rampeille, joka on äärimmäisen tärkeä turvallisuusasia. Jatkossa uimaliivien käyttö on suositeltavaa, mutta se on jokaisen oma valinta laitetaanko niitä vai ei. Uimaliiveillä myös taataan koiralle oikeanlainen uintiasento, joka on tärkeää ettei koira kipeydy uidessa.

Valittavissa on 15 minuutin tai 30 minuutin uintivuorot uittajan kanssa tai ilman.
- 15 minuutin uintivuoro sopii parhaiten yhdelle koiralle, tutustujalle, pennulle, seniorille tai vaikka kuntoutujalle.
- 30 minuutin vuoro sopii 1-3 koiralle. Ja jos koiria on useampi kuin yksi, niin silloin tämä vaihtoehto on parempi,
koska on enemmän aikaa jos koirat esim. hiukan vuorottelee.

Meillä on erilaisia uintikursseja myös tarjolla. Ne löytyvät täältä.

Toimintaohjeet lyhyesti, tarkemmat ohjeet tulevat infokirjeessä, jonka saat varauksen yhteydessä. Luethan sen tarkasti läpi. Ohjeissa on käytännön ohjeet selitetty tarkasti ja jos jotain jää epäselväksi, niin kysy siinä tapauksessa. On erityisen tärkeää kaikkien turvallisuuden kannalta, että uimalaan tullessa noudatetaan henkilökunnan ohjeistusta myös paikanpäällä. Täältä löydät myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

- Uintivuoroille voi ottaa enintään 3 koiraa.

- Käytä koira kunnolla tarpeilla ulkona, ei ruokaa n. 4 tuntiin ennen uintia. Koiran ulkoiluttaminen on tärkeää, ettei koiralle käy vahinkoa ja se ei tee tarpeita altaaseen. Jos näin käy, siitä tulee omistajalle 250€ maksu, koska allas joudutaan sulkemaan ja puhdistamaan, pahimmissa tapauksissa jopa tyhjentämään. Jos koiralla on kova karvanlähtö, harjaathan koiran ennen uintiin tuloa. Käytä koira tarpeilla myös heti uinnin jälkeen. 

-  Voit ottaa koiralle nameja tai mieluisan lelun mukaan ja se onkin jopa suositeltavaa!

- Sisälle tullaan 10 minuuttia ennen oman vuoron alkua, mutta odota rauhassa ulkona, että teidät tullaan hakemaan. Uimalaan tullaan suoraan ulkoa pesuhuoneeseen (pesuhuoneita on kaksi), jossa ennen altaaseen menoa koira pestään hyvin kauttaaltaan läpi shampoolla, erityisesti tassut ja mahan alunen. Pesuhuoneesta astutaan suoraan allasaluelle. Allasta kiertää puinen taso, altaan molemmissa päissä on rampit joista koira pääsee veteen.

- Allasalueelle saapuessasi uimaliivit on päätyseinällä. Uimaliivit on mitoitettu koiran painon mukaan. Käytössämme on Non-stopin uimaliivit.

- Lähtiessä samaan pesuhuoneeseen kuin mihin tullessa saavuit. Koiran huuhtelu/pesu, kuivaus ja pukeminen, johon teillä on aikaa 20 minuuttia. Lisäkuivausaikaa voit ostaa erilliseen kuivaushuoneeseen, joka on pesuhuoneen viereinen huone. Koiran kuivaus pitää tarvittaessa suorittaa kotona loppuun.

- Erillisillä pesuhuoneilla pystymme takaamaan sen ettei koirien ei tarvitse kohdata vieraita koiria sisätiloissa. Tämä tietysti vaikuttaa siihen, että loputtomasti pesu- ja kuivausaikaa ei pystytä järjestämään. Tähän tarpeeseen on järjestetty ylimääräinen kuivaushuone.

- Viileillä keleillä sekä talvella laita koiralle päälle uinnin jälkeen jonkilainen takki lämmikkeeksi. Meidän verkkokaupassa on myytävänä kylpytakkeja, jotka on tähän tarkoitukseen erinomaiset! 

- Uinnin jälkeen käytä koira tarpeilla, vältä raskasta liikuntaa ja anna koiran levätä. Uinti kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten tarpeilla kannattaa käyttää riittävästi. Uinti voi olla koiralle rankka ja väsyttävä, niin fyysisesti kuin henkisesti eli anna koiralle mahdollisuus lepoon. Levon jälkeen voit käyttää pienellä rauhallisella kävelyllä.

Seuraavissa tilanteissa uinti pitää jättää väliin:
- Koiralla on juoksuaika.
- Koiralla on tarttuva tauti, vuotavia haavoja tai iho-ongelmia
- Koira on ollut leikkausoperaatiossa, eikä ole vielä saanut uintilupaa eläinlääkäriltä.
- Jos olet epävarma voiko koirasi tulla uimaan, ota yhteyttä.

Varattujen uintivuorojen peruminen juoksujen tai sairastapausten vuoksi tulee tehdä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ajanvarausjärjestelmän kautta, kirjaudu sisään ja mene omiin tietoihin ja sieltä varaukset. Samana päivänä olevaa varausta ei pysty itse perumaan, vaan silloin peruminen tapahtuu puhelimitse 044 231 5653.

Kaikkien turvallisuuden sekä viihtyvyyden vuoksi huomioithan omalta osaltasi uimalan ja henkilökunnan ohjeistuksen noudattamisesta!


HinnastoYksittäiset vuorot


15 min   20 €
Uittaja  + 5 €

30 min   35 €
Uittaja + 10 €Vakiovuorot

(kun varaat vähintään 10 viikkoa)

30 min 29 €
60 min 55 €Sarjakortit

5 x 15 min   90 €
10 x 15 min  175 €

5 x 30 min  150 €
10 x 30 min   290 €

Sarjakortit ovat henkilökohtaisia eli vain oman perheen koirille. Sarjakortit ovat voimassa kortista riippuen 4-6 kuukautta. Kesäkortti 4 kk, normaali kortti 6 kk. Käyttämättä jääneistä sarjakorttivuoroista ei palauteta rahoja. Voit myydä kortin eteenpäin tarvittaessa.Itsenäinen omatoimivuoro

Hinta määräytyy kertojen mukaisesti, esimerkiksi hinta kerran viikossa uimiselle on 100 €/kk.Jos sarjakortti (tai sarjakortille uittaja), vakiovuoro tai itsenäinen omatoimivuoro kiinnostaa, katso täältä lisätietoa.

 Varausten siirto- ja peruutusehdot:
- Viimeistään 24 h ennen varatun ajan alkua. Tämän jälkeen tehdyistä siirretyistä ja peruutetuista ajoista perimme 50 % varatun palvelun hinnasta ja kokonaan peruuttamattomista ajoista perimme 100% palvelun hinnasta.

Uintivarauksen maksaminen ei ole mahdollista epassilla, smartumilla eikä edenredillä.

  
TEE VARAUS  OSTA SARJAKORTTI