Nose Work   
Noseworkissä koira on kuningas!

Nosework on etsintäharrastus. Siinä koira opetetaan etsimään ja ilmaisemaan ohjaajalleen tietyt, valikoidut hajut. Nose on hauskaa aktivointia ja miellyttävää aivotyötä, jota voi harjoitella lähes missä vain.

Noseworkissä etsitään hydrolaatteja.
Ensimmäisessä luokassa etsittävänä hajuna on eukalyptus. Toisessa luokassa eukalyptus ja laakerinlehti. Kolmannessa luokassa eukalyptus, laakerinlehti ja laventeli.

Nosework on myös Suomen Kennelliiton alainen laji, jossa järjestetään kokeita. Kokeissa tunnetaan neljä erilaista etsintäaluetta: sisäetsintä, ulkoetsintä, laatikkoetsintä sekä ajoneuvoetsintä. Etsintöjä on kokeessa aina yhteensä neljä; joko kaikki neljä edellä mainittua eri aluetta (KEK= kaikkien etsintäalueiden koe) tai sitten neljä samaa etsintäaluetta (YEK= yhden etsintäalueenkoe).

Noseworkin kausiryhmissä tavoitteena on viedä eteenpäin sekä koiran että ohjaajan taitoja. Ryhmän harjoitukset rakennetaan siten, että yksi koirakko harjoittelee kouluttajan kanssa kerrallaan ja jokainen etenee omien tavoitteidensa ohjaamina.

Kaikissa koirakeskuksen nose work treeneissä ja ryhmissä treenataan yksi koirakko kerrallaan.kesäkuu
elokuu