Hieronta

Koirahierojan löydät hyvinvointipalvelujen yhteydestä. Odotathan ulkona, että teidät tullaan hakemaan sisälle.

Mitä on koirahieronta? Tarvitseeko minun koirani hierontaa?

Koirahieronnan tarkoituksena on huoltaa lihaksistoa sekä poistaa jännitystiloja, jotka voivat hoitamattomina aiheuttaa mm. virheasentoja, liikuntahaluttomuutta, sekä kivusta johtuvia käytösongelmia. Koirahieronta on parhaimmillaan ja tehokkaimmillaan, kun se tehdään ennaltaehkäisevänä. Hieronta rentouttaa ja rauhoittaa koiraa, kiihdyttää verenkiertoa sekä poistaa kuona-aineita, joka taas ennaltaehkäisee jännityksiä ja kireyksiä, sekä poistaa täten kiputiloja ja vähentää loukkaantumisriskiä. Koirat ovat hyviä peittämään kiputiloja, eikä omistaja aina välttämättä edes huomaa mahdollisia kireyksiä, ennen kuin siitä tulee ongelma. Ensimmäisellä kerralla tultaessa on hyvä kirjoittaa varauksen yhteydessä huomatuksia kohtaan mikä tarve ja tilanne teillä on sekä kertoa muutenkin koirasta.

Huomiothan jos epäilet koirallasi olevan nivelrikkoa on hyvä ensin käydä eläinlääkärillä, hieronta ei ole nivelrikon ensisijainen hoito vaan hyvä tukihoito muun hoidon kanssa. 

Hieronta ei ole vain harrastus- ja kisakoirien juttu, vaan hierontaan voi ja kannattaakin tulla niin kotikoirat, näyttelytähdet, seniorit tai jostakin tuki- ja liikuntaelinsairaudesta kärsivät koirat tai vaikka vaan hihnassa vetävä koirat. Vaikka ei mitään ongelmia koiralla olisikaan, koira hyötyy siitä silti. Hieronta voi olla mukava ja rentouttava, teidän yhteinen hetki.

Hierontaa ei suositella kun koiralla on:
- akuutti sairaus (esim. ripuli, kuume jne)
- akuutissa vaiheessa olevat traumat (lihasrevähdykset, jännevammat jne)
- infektiot (kennelyskä, korva- tai silmätulehdus, erilaiset ihotulehdukset mm. hotspot jne)
- pahanlaatuiset kasvaimet, syövät
- tarttuvat taudit

Myöskään tällöin ei ole suositeltavaa muttei kuitenkaan täysin poissuljettua:
- juoksuaika, valeraskaus (kohtutulehdusriski)
- epilepsia, sydänsairaudet, muut lääkitystä vaativat perussairaudet mm. diabetes, kilpirauhasen vajaatoiminta, addisonin ja cushingin oireyhtymät (näissä vaikuttaa oikeastaan sairauden vakavuus ja mahdollinen lääkitys, juttele tarvittaessa oman eläinlääkärisi kanssa)

Laser-hoito:
Käytössämme on matalatehoinen Handy Cure -hoitava laser. Sitä käytetään käsittelyn apuvälineenä mm pehmittämään erityisen kireitä lihaksia tai hoitotukena nivelrikkoiselle koiralle. Laser nopeuttaa vaurioituneen kudoksen ja tulehdusten paranemista lisäämällä verenkiertoa, nopeuttamalla aineenvaihduntaa ja vähentämällä turvotusta. 

Laseria käytetään mm: pehmytkudosvauriot; ruhjeet, jännevammat, lihasrevähtymät, turvotukset, leikkaushaavojen, palovammojen ja arpien hoito. Erilaisten tulehdusten lievitys esim. krooniset korvatulehdukset, anaalirauhasten tulehdukset, huonosti paranevat ihottumat, nivelrikko, nivelkipu ja erilaiset selkäkivut.

Teemme työtä ammattitaidolla ja aina koiran ehdoilla, tehdään yhdessä koirallesi paras hoitosuunnitelma.

Koirahierojana meillä toimii Jaana Helin (koirahieroja at).
koirahierojahelin@gmail.com


HINNAsto30 min  ... 30 €  (tutustuminen tai laserointi)

60 min ... 50 €


Hieronta- ja vesijuoksumattoyhdistelmä ... 60€
30 min hieronta + 15 min vesijuoksu
(Kävelyaika 15 min ja sen päälle tulee altaan täyttö ja tyhjennys, sekä koiran mahdollinen kuivaus.
Aika kaikkinensa on reilu 1 h (riippuen koiran koosta, altaan täyttömäärästä sekä kuivausajasta).)Varausten siirto- ja peruutusehdot:
- Viimeistään 24 tuntia ennen varatun ajan alkua. Tämän jälkeen tehdyistä siirretyistä ja peruutetuista ajoista perimme 50% varatun palvelun hinnasta ja kokonaan peruuttamattomista ajoista perimme 100% palvelun hinnasta. 

    
Hierontavarauksen maksaminen ei ole mahdollista epassilla, smartumilla eikä edenredillä.TEE VARAUS