Osteopatia

Osteopaatti Aleksi Nikkinen on ihmisosteopatian ohella kouluttautunut koiraosteopaatiksi ja ottaa vastaan koiria myös meillä Koirakeskuksella.

Ajan koirallesi voit varata suoraan Aleksilta numerosta 050 574 8262 tai osoitteesta www.varaaheti.fi/koiraosteopatiakotka. Valitse toimipaikaksi Hamina.

Koiria voidaan hoitaa osteopatialla siinä missä ihmisiäkin. Hoitao tehdään manuaalisesti käsin kevyin ja pehmein tekniikoin koiran kehoa kuunnellen. Hoitotapahtumaan kuuluu koiran asennon ja liikkumisen tutkiminen. Itse hoidossa osteopaatti käsittelee koiran lihaksia, luita, niveliä, nivelsiteitä yms. parantaakseen koiran vointia.

Myös arkoja koiria voidaan hoitaa. Hoidossa koiraa ei pakoteta mihinkään, vaan hoito tehdään koiran mielen ja kehon ehdoilla. Yleisin hoitoasento on kyljellään, mutta seisovaa tai istuvaa koiraa voidaan myös hoitaa.

Ilmoitathan varauksen yhteydessä mikäli koirasi on aggressiivinen. Keskustellaan tällöin hoidon mahdollisuudesta. Tarvittaessa voidaan käyttää kuonokoppaa. Toisaalta jos aggressiivisuus johtuu kivusta, helpottaa hoito usein tätä.

Milloin hoitoon?
- Jos koira ontuu tai on haluton liikkumaan
- Jos koiralla on kipuja
- Jos koira kieltäytyy hyppäämästä
- Jos koiran asento tai liikkuminen muuttuu (esim. toispuoleisuus)
- Jos koiralla on selkävaivoja
- Jos koiralla on nivelvaivoja (esim. nivelrikko)
- Jos koira nuolee jatkuvasti tassujaan

Myös aktiiviset harrastuskoirat kaipaavat kehonhuoltoa siinä missä ihmisetkin. Pienetkin toiminnalliset ongelmat koiran kehossa vaikuttaa suorituksen laatuun ja koiran kestävyyteen.

Ennen hoitoa
- Käytä koira tarpeillaan
- Älä tuo juuri syönyttä koiraa hoitoon

Jos sinulla on kysyttävää koiraosteopatiasta, voit ottaa suotaan yhteyttä Aleksiin puhelimitse 050 574 8262 tai sähköpostitse aleksi.nikkinen@osteopatiakotka.fi


Osteopatian maksaminen ei ole mahdollista epassilla, smartumilla eikä edenredillä.