Tottelevaisuusklinikka   
Tottelevaisuusklinikka – koulutuspäivä ma 01.04.2024
Kouluttajana Milka Tauru

Päivä alkaa n tunnin luennolla, jonka jälkeen 30 min koulutusosuudet per. koirakko. Luennolle on mahdollisuus osallistua myös etänä, eli voit esim. koirakkopaikkalaisena halutessasi kuunnella luennon kotona ja tulla sitten omalle vuorolle treenaamaan. Kuuntelupaikkalaisilla myös etäluentomahdollisuus, ei kuitenkaan mahdollisuutta katsoa koulutusosuuksia etänä.

Onko teillä haasteita jonkin yksittäisen asian harjoittelussa? Eikö seuraaminen suju, luoksetulokäsky ei oikein toimi, noudossa pureskellaan kapulaa ja harjoittelun sijasta koira haistelisi mieluummin mattoa tai leikkisi muiden koirien kanssa. Mikäli kaipaat apua ja ohjausta erilaisiin tottelevaisuuslajien kouluttamisessa esiintyvien haasteiden kanssa, tai teillä on arkea haittaava pulma, lämpimästi tervetuloa mukaan. Tavoitteena koulutuspäivässä on ratkaista kunkin koirakon haasteita ja laatia toimivat keinot näiden parissa työskentelyyn positiivisen vahvistamisen keinoin. Koirakkopaikkalaisena saat yksilöllisen kartoituksen tilanteestanne sekä harjoitusajan käytettäväksi juuri sen haasteen ratkaisuun, joka teillä on pinnalla. Koulutuspäivä alkaa noin tunnin kestävällä vuorovaikutteisella luennolla, joka käsittelee koiran motivaatiota ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Koulutuspäivä on suunnattu jokaiselle tottelevaisuuslajeja harrastavalle, niistä kiinnostuneille tai muutoin arkeensa apua kaipaavalle. Mukaan voi osallistua myös kuunteluoppilaaksi ja saada vinkkejä erilaisten eteen tulevienongelmien ratkaisuun. Kuuntelupaikka sopii erinomaisesti myös pennunomistajalle, osallistumalla opit ymmärtämään millaiset asiat vaikuttavat koiran käyttäytymiseen ja kuinka sitä voidaantehokkaasti sekä koiralähtöisesti muokata.

Milka on koulutukseltaan eläintenkouluttaja (AT) ja hän suorittaa eläinfysioterapian
erikoistumisopintoja (PGDip/MSc) Liverpoolin yliopistossa. Osaaminen niin eläimen fyysisen
suorituskyvyn rakentamisen, kuin kouluttamisen saralta takaavat koiran tilanteen kokonaisvaltaisen huomioinnin koulutuspäivässä.

Fysioterapeuttina ihmisen ohjaaminen on hänen ammatillista ydinosaamistaan. Koulutusten ohjaajana hän on selkeä, helposti lähestyttävä sekä omaa hyvän taidon luoda oppimistilanteita, joissa osallistujalla on miellyttävä olla. Tavoitteet sekä keinot niihin pääsemiseksi laaditaan yhdessä asiakkaan kanssa, keskustellen ja ottaen huomioon juuri kyseisen asiakkaan kokonaistilanteen.

Milka harrastaa aktiivisesti palveluskoiralajeja koiransa, australianpaimenkoira Einon kanssa, harrastuslajivalikoimaansa kuuluu näiden lisäksi mm. toko sekä nosework. Milka on hankkinut monipuolisestioppia nykyaikaisiin koulutusmenetelmiin, koulutustekniikkaan sekä koiran omaehtoisuuden tukemiseen liittyen. Hyvinvointi on kokonaisuus, johon vaikuttavat monet tekijät. Fyysinen aktiivisuus on yksi osatekijä, joka tällä luennolla nostetaan erityisesti tarkasteluun. Hyvinvointiin vaikuttavien tekijöiden ymmärtäminen ja tarkempi määrittely auttaa havainnoimaan näiden toteutumista koiran arjessa.


Koirakkopaikka 50 e (luento + 30 min koulutusosuus)
Kuuntelupaikka 15 e (luento + koirakkojen seuraaminen)


Ilmoittautuminen on sitova, ellet pääse voit myydä paikan itse eteenpäin.


Ilmoittautumiset: info@hyvanmielenkoirakeskus.fi