SwimAgi (vesiagility)   
SwimAgi eli vesiagility on vedessä tapahtuvaa agilityn omaista koiraurheilua. Koira menee uima-altaassa uiden renkaiden ja kaarien ali ja läpi sekä pujottelee ja kiertää erilaisia esteitä. Tässä lajissa ohjaaja pääsee osallistumaan enemmän ja ohjaa koiraa radan läpi tehtäviä suorittaen.

Aiemmasta harrastustaustasta on hyötyä, mutta SwimAgi sopii kaikenlaisille koirille, niin eri lajeissa kilpaileville kuin kuntoutuville sekä ihan kotikoirillekin. SwimAgi on oma lajinsa, ei agilityä eli soveltuu tällöin myös esimerkiksi nivelvaivaisille. SwimAgi kehittää yhteistyötä, koiran lihaskuntoa sekä suuntakäskyjen osaamista. Erinomaista kuntoilua sekä hauska harrastus!

Suositeltavaa on, että SwimAgin kursseille ja tutustumisiin tuleva koira menee altaaseen ja ui mielellään. Suosittelemme ennen tutustumisiin tai alkeiskurssille tuloa, että koira on käynyt meidän altaassa jo tutustumassa. Koiralla on uimaliivit päällä tutustumisissa sekä kursseilla. Tutustumiset ovat 15 minuutin vuoroja, alkeiskurssilla 2x10 min per koirakko, alkeiskurssilla 3 koirakkoa.

Tutustumisissa voitte tulla paikalle 10 minuuttia oman vuoron alkua. Odottakaa kuitenkin rauhassa ulkona, että teidät tullaan hakemaan.


Käytä koira kunnolla tarpeilla ulkona, ei ruokaa n. 4 tuntiin ennen uintia. Voit ottaa koiralle nameja mukaan ja se onkin jopa suositeltavaa! Koiran ulkoiluttaminen on tärkeää, ettei koiralle käy vahinkoa ja se ei tee tarpeita altaaseen. Jos näin käy, siitä tulee omistajalle 250 e maksu, koska allas joudutaan sulkemaan ja puhdistamaan, pahimmissa tapauksissa jopa tyhjentämään. Jos koiralla on kova karvanlähtö, harjaathan koiran ennen uintiin tuloa.

Koira pitää pestä shampoolla kunnolla ennen altaaseen tuloa. Myös lähtiessä koira pitää huuhdella ja tarvittaessa myös kuivata.

Viileillä keleillä sekä talvella laita koiralle päälle uinnin jälkeen jonkilainen takki lämmikkeeksi. Meidän verkkokaupassa myytävänä kylpytakkeja, jotka on tähän tarkoitukseen erinomaiset!

Uinnin jälkeen käytä koira tarpeilla, vältä raskasta liikuntaa ja anna koiran levätä. Uinti kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten tarpeilla kannattaa käyttää riittävästi. Uinti voi olla koiralle rankka ja väsyttävä, niin fyysisesti kuin henkisesti eli anna koiralle mahdollisuus lepoon. Levon jälkeen voit käyttää pienellä rauhallisella kävelyllä.

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.

SwimAgi (vesiagility)