Vepen tutustuminen / irtokerta

Vesipelastuksen eli VEPEn tarkoituksena on ohjata koiraa toimimaan vedessä. Vesipelastuskoe koostuu erilaisista vedessä suoritettavista liikkeistä. Liikkeitä ovat mm. veneestä hyppy, veneen hinaus, esineen vienti ja hukkuvan pelastus. Liikkeet ja liikkeiden suoritustavat vaihtelevat tasoluokittain. Lajiin soveltuu kaikki uimisesta pitävät koirat, jotka jaksavat vetää venettä ja pelastaa hukkuvaa. Altaassa VEPEä pystyy treenaamaan tehokkaasti, esimerkiksi vientiä, köyden ja pelastusrenkaan hakua ja maalitolppien väliin hakeutumista sekä hukkuvan pelastamista. LIsätietoja lajista löydät esimerkiksi näistä linkeistä: https://www.kennelliitto.fi/koiraharrastukset/kokeet-ja-kilpailut/vesipelastuskoe https://www.suomenlandseeryhdistys.fi/9 (täältä löytyy liikekaaviot) https://sporttirakki.fi/2017/09/06/mista-hyvat-vesipelastuskoirat-tehty/

Tutustumiset sekä irtokerrat vetää Pilkanmaan Polskijat, jotka jatkossa vetää myös kuukausittaiset vepe-treenit. Tutustumiset, irtokerrat sekä vepe-treenit sisältää 30min allasajan; lämmittelyuinnin, vepetreenin ja jäähdyttelyn. Ennen altaaseen menoa koira pestään pesuhuoneessa sekä lähtiessä huuhdotaan. Paikan päältä löytyy shampoo, pyyhkeet ja turkinkuivain. Tutustumisiin ja irtokertoihin voi tulla minkä tasoinen koira vain, voit olla aloittelija tai jo lajia harrastanut. Tärkeintä on, että koira osaa uida ettei vepe-treeniaika mene uinnin opetteluun, uimiselle löytyy koulutuksia erikseen. Kirjoita huomatuksia kohtaan oletko jo harrastanut lajia aiemmin.

PIlkanmaan Polskijat on melko tuore vesipelastukseen keskittyvä seura. Tällä hetkellä jäseniä on yli 20 ja treenaajia on joka tasoisia. Kymmenkunta koiraa on jo suorittanut soveltuvuuskokeen ja useamman kanssa kilpaillaan joko ALO tai AVO luokassa, mutta löytyy seurasta myös VOI-luokan kisaajiakin. Lisäksi treenaamassa käy myös koirakoita jotka eivät tähtää kisaamaan vaan harrastavat hauskaa lajia yhdessä muiden kanssa, aivan samantasoisina seuran jäseninä. Meille PiPon jäsenille tärkeintä on, että harrastaminen on ennen kaikkea kivaa, eikä ole väliä harrastaako vepeä kisamielellä vai pelkästään koiran aktivoinnin vuoksi. Treenien vetovuoroissakin vuorotellaan eli paikalla on aina vähintään kolme seuran jäsentä. Kaikilla on useampien vuosien kokemus koirien kanssa toimimisesta ja kouluttamisesta ja kaikilla on takana myös useampi vuosi vesipelastus-harrastusta.

Lue lisää...Lue vähemmän...
Kategoria
 
Kurssipäivä
09.12.23
 
Ajat
lauantaisin, 12:00-12:30
 
Runko
1 käytäntötuntia
 
Hinta
EUR 35.00 (sis. alv. 24.0%)
 
Osallistujat
maks. 1, paikkoja vielä saatavilla
 
Maksu luontoisetupalveluilla sallittu
kyllä
 
Koulutuspäivät
09.12.
 
Kurssiin ilmoittautuaksesi, ilmoita tietosi tai kirjaudu sisään, jos sinulla on jo tili
Kirjaudu sisään Google:in, Facebook:in, Twitter:in tai Linkedin:in kautta

    


Tai käytä doggso tunnuksiasi
Anna tietosi. Pakolliset tiedot merkittu * merkillä
Sinun pitää lisätä tietoja ainakin yhdestä koirasta.