Tanja Torvinen
Yrittäjä ja kouluttaja

Olen Hyvänmielen Koirakeskuksen toinen perustaja. Toimin koirakeskuksella pääsääntöisesti kouluttajana sekä kaikenlaisessa hommassa mikä liittyy kouluttamiseen. Kuulun myös Hyvänmielen Koiraharrastajat ry hallitukseen.

Olen suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon, eläintenkouluttaja erikoisosaamisala vuonna 2018.
Sekä vuonna 2023 olen suorittanut eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinnon, erikoisosaamisalana työ-ja kilpailueläimen kouluttaminen ja fyysisestä kunnosta huolehtiminen. 


Minulla on hyvin monipuolinen työhistoria, olen esimerkiksi ajanut linja-autoa Helsingin kaupunkiliikenteessä. Lopulta kuitenkin otin ison askeleen sitä kohti, että voisiko eläinala työllistää kokoaikaisesti. Olen toiminut kokoaikaisesti kouluttajana vuodesta 2018 lähtien. Tätä ennen kouluttaminen oli enemmän harrastuspohjalla.

Minulla on pitkä kokemus eläimistä, lähtien siitä kun olen ensimmäisen kissan ja koiran saanut 1980-luvun loppupuolella, ratsastuksen olen aloittanut samoihin aikoihin. Monta mutkaa on matkaan mahtunut ja paljon on kokemusta karttunut.

Koulutusmenetelmäni ovat positiiviset ja asiat tehdään eläimen ehdoilla. Näin ei ole aina ollut ja olen pitkän tien kulkenut siihen missä olen nyt ja vieläkin on tietä kuljettavana, koskaan ei ole valmis tässä ammatissa. Koko ajan oppii uutta kun pitää mielen avoimena. Muutoksen tieni lähti ensisijaisesti hevosista, edeten niistä koiriin. Olen tänä päivänä erittäin onnellinen siitä, että uskalsin alkaa kyseenalaistamaan vanhoja oppeja. Minä sekä eläimeni ovat voineet tämän jälkeen paremmin. Minä olen iloisempi, rennompi ja eläimeni tyytyväisempiä ja paremmin koulutettuja.

Meillä kotona asuu ihmisten lisäksi kaksi koiraa (austra­lian­pai­men­koi­ria), kaksi kissaa, kanoja, kukko, poneja sekä lampaita. Koirieni kanssa harrastan tällä hetkellä tokoa, rally-tokoa, agilityä ja näyttelyitä. Sekä hoopers on tullut nyt uutena lajina ns. valikoimaan. Toinen koiristani myös on apuna lampaiden kanssa kotona.

Lajitreenaamisessa vahvinta osaamistani on rakentaa koiran (sekä ihmisen) asennetta työskentelyyn sekä treenaaminen monipuolisella tavalla - rikkoen vanhoja kaavoja. Asioita voi ja kannattaa treenata monella eri tavalla! Kaikki osaaminen tukee koirakon osaamista. Myös vahva hyväksymisen ja onnistumisen ilmapiiri sekä aito kannustaminen ja tukeminen kuuluvat koulutuksiini.

Arkiasioiden opettamisessa vahvuuteni on varmasti tilanteen ja asiakkaan ymmärtäminen. Olen itsekin kokenut paljon ja tätä kokemuspankkia on hyvä hyödyntää, enkä ole unohtanut kuinka haastavaa voi koiran kanssa joskus olla.

Hevospuolella olen ollut paljon tekemisissä ns. haastavien hevosten kanssa jo hyvin nuoresta lähtien. Aika usein näissäkin tapauksissa taustalla on ollut kipu tai epäsopiva elinympäristö ja onkin tärkeää selvittää ensimmäisenä mistä käyttäytyminen johtuu. Joskus käyttäytyminen voi olla todella rajua ja aggressiivista, ihan millä tahansa eläimellä.

Minut tavoittaa varmimmin sähköpostitse: tanja@hyvanmielenkoirakeskus.fi 


Palvelut

Yksityiskoulutus
Yksityiskoulutus Tanja Torvinen, 30 min
Yksityiskoulutus Tanja Torvinen, 60 min
Yksityiskoulutus Tanja Torvinen, 90 min