Hannele Mäkelä
Kouluttaja

Olen Hannele Mäkelä. Perheeseeni kuuluu aviomiehen lisäksi kaksi koiraa, 10 vuotias bouvier ja 3.5 vuotias schapendoes ja asumme Pyhtäällä.

Ensimmäinen ammattikoulutukseni oli ravintolapuolelta, ja toinen ammatti hoitolalalta, mielenterveystyössä sairaanhoitajana. Muutama vuosi sitten opiskelin myös kriisityöntekijän pätevyyden. Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon vuonna 2022, ja osana opintoja oli ammattimainen eläinavusteinen toiminta. 

Eläintenkouluttajan työn lisäksi työskentelen avopalveluohjaajana sosiaalialalla. Siellä olen saanut hieno mahdollisuuden tehdä eläinavusteista työtä, ja huomata eläimen kanssa työskentelyn erityisen vaikutuksen ja merkityksen.

Harrastuspohjalta olen kouluttanut koiria jo pari vuosikymmentä. Unelma siitä, että voisin työskennellä koirien kanssa, on ollut koko elämän ajan, ja tämä unelma alkoi toteutua, kun muutama vuosi sitten perustin oman toiminimen; Turvatassu.  
Sen lisäksi että arjen jakaminen koirien kanssa on minulle tärkeää, olen harrastanut ja kouluttanut useita lajeja vuosien saatossa. Koiraseuroissa myös arkitottelevaisuutta, mutta eniten kilpailutottelevaisuutta ja rally-tokoa. Kouluttamiini lajeihin kuuluu myös koiratanssi ja uusimpana hoopersin alkeet. Olen tokon ja koiratanssin koulutusohjaaja.

Muutaman bouvierini kanssa olen suorittanut palveluskoirien käyttäytymiskokeen, ja olen kilpaillut myös tokossa ja agilityssä. Tässä hetkellä kisalajeina on rally-toko ja koiratanssin molemmat lajit, freestyle ja HTM (heelwork to music). Toiveena on aloittaa kisaaminen myös Noseworkissa. Kuten tästä ehkä huomaakin, innostun nopeasti myös uusista lajeista ja haluan heti lähteä perehtymään niihin lisää. Joitakin vuosia sitten tällainen laji oli rally-toko ja kuinkas sitten kävikään 😊

Kouluttajana minulle on tärkeää se, että kaikkia, niin ihmisiä kuin koiria, kohdellaan arvostavasti ja kunnioittavasti, myös ryhmässä. Huomio kiinnitetään vahvuuksiin ja voimavaroihin, ja positiivisiin muutoksiin.  Ryhmään tai tunnille saa tulla juuri sellaisena kuin on. Ajatuksenani on, että yhteinen tekeminen tuo lisää hyvää arkeen ja elämiseen, olipa tavoitteena mukava yhdessäolo, koiran käytöksen ymmärtäminen tai kehittyminen omissa tavoitteissa ja kisaharrastuksessa.
Yhä enemmän oma ajatus kohdistuu koiran ja ohjaajan väliseen vuorovaikutukseen ja sen kautta tekemisen rakentamiseen. Tämä on se suunta, johon olen omien kokemuksien kautta alkanut lähteä, vaikka oma tausta onkin vahvasti lajikoulutuksen puolella. Myös koiran mielentilaan työskentelyssä tukitaitojen opettamisen tärkeyteen olen nyt herännyt ja erityisesti niiden opettamiseen haluan perehtyä vielä lisää. Olen kiitollinen omille koirille siitä, että ne ovat olleet ja ovat edelleen kärsivällisiä opettajia tässä asiassa.
 
Ja mottona on 'Minkä ilotta oppii sen surutta unohtaa'.

Minut tavoittaa parhaiten sähköpostilla: hannelem1@gmail.com

Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.